SMUČANJE

V neokrnjeni naravi, sredi gozdov, vas pozimi vabi priljubljena turistična točka Celjska koča s pestro ponudbo športnih in sprostitvenih aktivnosti.

Le 20 minut iz mesta se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu, da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima vse kar imajo veliki. Zajema dve posodobljeni vlečni napravi s skupno zmogljivostjo 900 smučarjev na uro, odlični sistem umetnega zasneževanja s kompaktnim snegom, omogoča pa  tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Ob izteku smučišča je otroški poligon s 60 m dolgim tekočim trakom. Pri nas se pod vodstvom učiteljev smučarske šole svojih prvih zavojev lahko naučijo tako odrasli kot otroci zato ni slučaj, da ga njegovi obiskovalci že vrsto let izbirajo za naj smučišče med manjšimi smučišči.

TEK NA SMUČEH

Tekaška steza poteka po položni gozdni cesti, od odcepa za lovski dom Grmada pa vse do lovske preže nad Vipoto. Dolžina poti je 2.500 m.

SMUČARSKI TEČAJI NA CELJSKI KOČI

Na Celjski koči izvajamo tudi smučarske tečaje. Na voljo sta dve smučarski šoli: Gibitus in Skinaut.

Šolo izvajajo strokovno usposobljeni učitelji smučanja na otroškem poligonu za učenje. Ta vsebuje daljši otroški trak. Tečaji so  namenjeni začetnikom – tistim, ki prvič stopijo na smuči, tistim, ki še ne obvladajo kontrolirati hitrosti in smeri smučanja in še niso uporabljali žičniških naprav.

Pri nas se bodo odlično počutili otroci, ki se s snežno podlago srečujejo prvič, kot tisti, ki želijo nadgraditi ali izpopolniti svoje smučarsko znanje.

Možen je dogovor za izvedbo individualnih ur, pri katerih se v celoti prilagajamo vašim individualnim terminskim in smučarskim željam.

CENIK IZPOSOJE SMUČARSKE OPREME

Preverite naš cenik izposoje smučarske opreme. Obvezna je predhodna rezervacija.