Le 20 minut iz mesta se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu, da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima vse kar imajo veliki. Zajema dve posodobljeni vlečni napravi s skupno zmogljivostjo 900 smučarjev na uro, odlični sistem umetnega zasneževanja s kompaktnim snegom, omogoča pa  tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Ob izteku smučišča je otroški poligon s 60 m tekočim trakom. Pri nas se pod vodstvom učiteljev smučarske šole svojih prvih zavojev lahko naučijo tako odrasli kot otroci zato ni slučaj, da ga njegovi obiskovalci že vrsto let izbirajo za naj smučišče med manjšimi smučišči.

Vabljeni tudi na našo nočno smuko

Skinaut smučarski tečaji

Začela se je nova sezona 2021/22 smučarskih tečajev za otroke in odrasle na Celjski koči. Informacije in prijave sprejemamo na telefon 041 616 464. Tečaje bomo izvajali ko bodo izpolnjeni pogoji ter skladno z navodili NIJZ.

Gibitus smučarski tečaji

Našo ponudbo smučarskega opismenjevanja dopolnjujejo tečaji, namenjeni otrokom od četrtega leta starosti naprej. Pri nas se bodo odlično počutili otroci, ki se s snežno podlago srečujejo prvič, kot tisti, ki želijo nadgraditi ali izpopolniti svoje smučarsko znanje. Tečaji potekajo tedensko, od ponedeljka do petka, vsak dan po dve uri (od 17. do 19. ure). Tečaje bomo izvajali ko bodo izpolnjeni pogoji ter skladno z navodili NIJZ.

Komplet (smuči, čevlji, palice, čelada): 20,00€/dan
Smuči: 10€/dan
Smučarski čevlji: 5€/dan
Smučarske palice: 5€/dan
Smučarska čelada: 5€/dan

Izposoja možna glede na aktualno razpoložljivost.