Hidroterapija je ena izmed najstarejših oblik zdravljenja, saj so jo poznali že stari Grki in Rimljani. Kopališča in tople kopeli so jim nudila ugodje za telo in dušo, tako da so postala del njihovega življenja. Pripisovali so jim zdravilne učinke za revmatska obolenja. Temperatura vode v masažni kadi je nastavljiva po Vaši želji med 26°C in 40°C.

Za uspešno hidroterapijo, moramo upoštevati:

  1. Za zmanjšanje splošne napetosti v telesu uporabimo kopel s temperaturo 33-35°C (blizu temperature kože).
  2. Uporaba vode s temperaturo 39-41°C blagodejno deluje pri bolečih mišicah in zmanjševanju bolečin, povezanih s stresnimi stanji v telesu, kot so npr. bolečine v hrbtu (višje temperature vode niso priporočljive, ker lahko pride do hitrega dviga telesne temperature).
  3. Po kopeli je priporočljiva uporaba hladnega tuša. To povzroči hitro prekrvavitev celotnega telesa, kot tudi povrnitev energije (podoben efekt tudi pri izmenjujoči uporabi tople in hladne vode).
  4. V kopeli ostanemo največ 15-20 minut. Ljudje s povišanim krvnim tlakom in kardiovaskularnimi težavami naj zaradi dviga telesne temperature čas uporabe kopeli skrajšajo.
  5. Priporočljiva uporaba kopeli je ob večerih. Študija v Angliji je ugotovila, da so ljudje, ki so se namakali v kopeli pred spanjem, imeli mirnejši in globlji spanec.