Kulturne zanimivosti v bližini:

Celje je mesto grofov, že od nekdaj na križišču pomembnih poti. Tu se skriva zakladnica zgodovine iz obdobja antične Celeie in vznemirljivega srednjega veka.

Celje že več kot pol tisočletja vodijo tri zvezde, simbol Celjskih grofov, najmogočnejše plemiške in vladarske rodbine, ki je kadarkoli živela na Slovenskem. Njihova zgodba je kot filmski ep, poln obračunov, drznosti in spletk.

Nad mestom se še danes dviguje grad, ki je največja srednjeveška utrdba v Sloveniji in ki ga lahko obiščete vsak dan v letu. V starem mestnem jedru, kjer se čuti veselje do življenja, se lahko kot grofje naužijete vsega dobrega. V Turističnoinformacijskem centru poiščite namige za obisk muzejev, galerij, mestnih četrti in poti, ki vodijo iz središča v zeleno zaledje Celja. Navdušila vas bo razstava o Celjskih grofih, pozirali boste lahko v fotografskem ateljeju Pelikan ali raziskali dediščino antične Celeie, ki so jo poimenovali kar Troia Secunda (druga Troja). V Mestu pod mestom se vidi, kako so slavni Celjski postali glasniki humanizma in renesanse na Slovenskem, saj so antične kipe vgradili v srednjeveško obzidje in arhitekturo. Vstopite v celjski časovni stroj in spoznajte zgodovino Celja.

Več informacij na povezavi: https://www.visitcelje.eu/sl/